sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikonlopun viettoa ja kulttuurishokkeja

Taas yksi viikonloppu mennyt hurjan nopeasti! Perjantaina töistä päästyämme päätimme lähteä illalla vähän ulos tuulettumaan raskaan työviikon jälkeen. Kävimme syömässä ja tutustuimme uusiin ihmisiin. 

Täällä on todella paljon suomalaisia ja brittejä, joten kommunikointi on melko helppoa uusien ihmisten kanssa. Paikalliset ihmiset eivät kuitenkaan puhu kovinkaan hyvää englantia, jos puhuvat ollenkaan. Välillä ärsyttävääkin huomata, kuinka asiakaspalveluammatissa olevat ihmiset eivät puhu tai edes ymmärrä kunnolla englantia, eikä heitä oikeastaan tunnu edes kiinnostavan. Espanjalaiset ovat hyvin malttamattomia, ja kaikki asiat tulee hoitaa aina mahdollisimman nopealla tahdilla.

Lauantaina menimme heti aamusta ottamaan aurinkoa taloyhtiön uima-altaalle. Lämpömittari näytti +28 astetta varjossakin! Oli niin kuuma, että uskaltauduimme mennä tällä kertaa ihan uimaankin. Ei se vesi niin kovin kylmää edes ollut, vaikka allas ei olekaan lämmitetty. Viileä vesi oli mukava piristys, ja viilensi ihanasti auringonoton jälkeen. Iltapäivällä kävimme rannalla kävelemässä ja jätskillä! Yritimme myös löytää meille illaksi uusia kenkiä, mutta mitään sopivia ei löytynyt. Illalla lähdimme vielä tutustumaan paikalliseen yöelämään! Ilta venyi pitkäksi ja nukkumaan pääsimme vasta kuuden aikoihin aamulla. 

Sunnuntaiaamuna heräilimme väsyneinä jo joskus kymmenen maissa ja lähdimme heti rannalle ottamaan aurinkoa. Auringonotto rannalla ei kuitenkaan osoittautunut sellaiseksi kuin olimme muistelleet; Rantahiekkaa oli joka paikassa! Miten olisikaan ollut mahdollista maata rannalla pyyhkeen päällä juuri aurinkorasvatulla iholla ilman, että pienet hiekanjyvät tarttuisivat joka paikkaan!? Hiekkarannalla makoilu EI TODELLAKAAN ole meitä varten :D ! Lähdimme noin 15 minuutin rannalla oleskelun jälkeen takaisin asunnolle, ja menimme takapihan uima-altaalle koko loppu illaksi.

Huomenna alkaa viimeinen työviikko, vaikka tuntuu, että vastahan me tänne tultiin! On kyllä vaikea käsittää, että viikon päästä tähän aikaan illasta ollaan jo kotona!? ;o